Életrajzok sorozat

"Minden háborús történetnek három oldala van. Az ő oldaluk, a mi oldalunk és az igazság."

Véleményem szerint, ez az életrajzi sorozat, amely Adolf Hitler életrajzával kezdődik honlapunkon, talán azért is fontos lehet, mert Hitler életútján keresztül olyan személyekkel is találkozhatunk, akikről eddig még talán nem is hallottunk vagy nem figyeltünk fel a nevére. Ilyen lehet például Hitler SA személyi testőre, néhány későbbi titkárnője....stb.

Sok filmet nézhetünk meg manapság erről a korszakról, de ettől függetlenül elolvasva ezt a cikket megjelenhet lelki szemeink előtt az I. Világháború, majd a weimari-korszak és a legvégén a II. Világháború korszaka. Próbáltuk fotókkal színesíteni a szövegrészeket, hogy ne legyen túl „száraz” ez az igen hosszú cikk, és remélem, hogy ezáltal a fotókon látható arcokat is bele tudjuk illeszteni a történetekbe.

Ezenkívül úgy véljük, hogy az olvasás egy fontos dolog.

Ebben a sorozatban talán a későbbiekben egyre több fontosabb vagy kevésbé fontosabb történelmi szereplő életét fogjunk megeleveníteni. Amennyiben lesz rá érdeklődés, akkor az is előfordulhat, hogy nem fogunk ragaszkodni kizárólag a II. Világháború stratégáihoz, hanem ettől régebbi korszakok hadvezéreinek életét is bemutathatjuk.